Roadtrip (dag 3)

We ontbijten om de hoek van het hotel bij de Boulangerie Emile waar we de helft goedkoper uit zijn dan bij het hotel, ja we blijven toch Hollanders😉.

Vandaag zakken we verder af richting het zuiden naar de streek de PĂ©rigord. Het is wat bewolkter dan gister en dat maakt het wat minder warm en het reizen wat aangenamer. Via de route nationale komen we bij het pittoreske dorpje Vieux Mareuil. We lopen een rondje door het dorp rondom de Église Saint-Pierre-Ăšs-Liens de Vieux-Mareuil, een mooi juweeltje uit de 12e eeuw.

We besluiten meteen maar warm te lunchen bij bar/restaurant Le Vieux-Mareuil.

De volgende stop is PĂ©rigueux de hoofdstad van de PĂ©rigord met een mooie oude binnenstad. Het ligt ook aan de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella.

De uitzicht naar de binnenstad op de brug over de rivier de L’Isle is spectaculair:

Cathédrale Saint-Front (romaans-byzantijns, 12e-19e eeuw) van Périgueux

We slenteren door de kleine straatjes om een indruk van de oude binnenstad te krijgen. De sfeer is feestelijk door de ballonnen maar door de warmte zijn er weinig bezoekers.

We nemen afscheid van PĂ©rigueux en rijden verder naar de eindbestemming van deze dag, de RCN camping Le Moulin de la Pique. Het is een mooi gelegen camping rondom een oud landhuis. We nemen onze intrek voor de komende 4 dagen in de mobile home type Domme. De ligging is mooi aan de rand van camping op een helling met vrij uitzicht!

3e etappe: Poitiers naar BelvĂšs, reistijd ca 3,5 uur.