Roadtrip (dag 1)

We verlaten Den Haag om een ouderwetste road trip te maken met als einddoel Spanje. Vandaag de eerste etappe naar Criel-Sur-Mer aan de Normandische kust in Frankrijk. We kiezen om zoveel mogelijk tolwegen te vermijden en belanden rond het middaguur in het plaatsje Fournes-en-Weppes. Bij het voortreffelijke restaurant Lā€™Art de Mets genieten we van een heerlijke franse maaltijd. Volgens de chef had de Paleron de Boeuf wel 7 uur gemoord voordat hij was afgebakkenšŸ˜‹.

Paleron de Boeuf

Met goed gevulde maag zetten we de reis voort. We kiezen de route nationales en komen een paar uur later aan op onze plaats van bestemming. We worden hartelijk ontvangen door de de eigenaresse van de B&B, madame Collete.

Chez Colette

Na het inchecken maken we een wandeling door het plaatsje en ontdekken de camping waar we 30 jaar geleden aan onze eerste road trip naar Spanje met bungalow tent begonnen. Inmiddels is het tentveld kleiner geworden en is er gemoderniseerd met huisjes en mobile homes op het terrein. Wellicht iets voor een volgende keer. We wandelen daarna langs de krijtrotsen maar al gauw is het pad afgesloten vanwege instortingsgevaar door corrosie van de natuur.

Krijtrotsen bij Criel-Sur-Mer

We besluiten naar het kiezelstrand te lopen en genieten van het uitzicht onder het genot van een glas wijn en prijzen ons gelukkig!

Op de wandeling terug naar de B&B genieten lopen we langs de tuin van een verlaten huis en genieten van de mooie zonsondergang. Op de oprit staat een camper. We raken in gesprek met een Duits stel, Heiko en Christiane. Ze blijken pech te hebben met de handrem en overnachten er vandaag omdat de oprit vlak is. Christiane blijkt jarig te zijn en we worden uitgenodigd voor een wijntje. We sluiten zo de avond gezellig af en hebben er nieuwe kennissen bij!

1e etappe: Den Haag naar Criel-Sur-Mer, reistijd ca 5uur en 30 minuten.