En España

Toledo

We checken uit het parador van Calahorra en verlaten de Rioja streek op weg naar Toledo.

Onderweg tussen Calahorra en Toledo.

We checken in bij parador de Toledo en worden verrast met een mooie hoekkamer met schitterend zicht op de stad,

Uitzicht op Toledo vanuit onze hotelkamer!

De volgende dag wandelen we vanuit de parador naar de Puente San Martin om zo de stad in te gaan. We bekijken een synagoge waar de moorse invloeden duidelijk zichtbaar zijn in de architectuur. Daarna bekijken we de schilderijen van El Greco en genieten van de tuin om het museum heen, een oase in de stad. We lopen langs de Kathedraal van Toledo die er van buiten indrukwekkend uitziet. De lange rij voor de entree doet ons besluiten om maar niet naar binnen te gaan. Verder wandelend naar de Puente de Alcántara waardoor we Toledo weer verlaten, treffen we nog een standbeeld van Miguel Cerventes, de schrijver van Don Quichot. Onze wandeling eindigt in de namiddag weer bij het parador van Toledo. We besluiten de dag met een vino tinto op het terras van de parador, genietend van het mooie uitzicht op het pittoreske Toledo!

Wandelen van de parador naar de citadel Toledo.
Puente San Martin
We steken de Taag over via de Puente San Martin en gaan Toledo in….
Santa María la Blanca Sinagoga de Santa María La Blanca, kerk in een voormalige Moorse synagoge.
Museum del Greco
Kathedraal van Toledo: Santa Iglesia Catedral Primada de Toledo
De schrijver Miguel de Cervantes.
Puente de Alcántara
Parador de Toledo