Roadtrip (dag 18)

Vandaag voert de reis ons naar Nant in Frankrijk, het gebied van de Cevennen. We checken uit bij de aardige oudere Spanjaard, leveren de parasol in en willen hem een tip geven maar die weigert hij. Gasten en mensen helpen is zijn passie en dat het zo klikt is voor hem meer dan genoeg. We zijn er een beetje beduusd van en bedanken hem nogmaals hartelijk.

We verlaten Pals en rijden via kleinere wegen richting Figueres. Het landschap van Empordà ontrolt zich en langzaam nemen we afscheid van de Costa Brava.

Tegen het middaguur bereiken we de grens en gaan bij Jonquera de Spaanse grens over naar Frankrijk. We volgen de tolweg La Catalane richting Beziers. Onderweg zien we de gevolgen van de bosbranden die deze zomer tot in de buurt van deze wegen kwamen. Een trieste aanblik die ons deed denken aan onze reis in Australië terug naar Perth via de Brand Highway waarlangs bosbranden woedden en we er net op tijd langs waren.

Na Beziers volgen we de A75, La Méredienne, richting onze bestemming Nant. Onderweg doen we het plaatsje Couvertoirade aan waar volgens google restaurants open zijn. Nietsvermoedend willen we het plaatsje inrijden maar we worden naar een parkeerplaats gedirigeerd voor bezoekers. Het plaatsje blijkt een goed bewaard vestingstadje dat in de twaalfde en dertiende eeuw gebouwd is door de Orde van de tempeliers. Nieuwsgierig bezoeken we stadje en gaan even terug in de tijd.

Helaas blijken alle restaurants toch dicht vanwege einde van het toeristenseizoen. We vervolgen onze reis en komen al gauw aan bij onze bestemming van vandaag, de RCN camping Val de Cantobre. We hebben een premium mobile home gereserveerd en vallen met onze neus in de boter. Het blijkt zelfs splinternieuw te zijn en deze zomer in gebruik genomen. De plek is heerlijk en heeft een mooi uitzicht over het dal.

We besluiten door het mooie weer om een duik in het zwembad te nemen om de vermoeidheid van de dag af te spoelen.