Roadtrip (dag 16)

Alhoewel Casa Rural Ses Garites een rustige locatie is kunnen we niet slapen van de kachel/warmwaterinstallatie die naast onze kamer is gebouwd en elk half uur aanslaat. We besluiten voor onze laatste twee nachten in Spanje te verkassen naar Aparthotel & Village Golf Beach vlakbij Platja de Pals. We worden bij de check-in geholpen door een aardige oudere Spanjaard. Paula heeft direct een klik en in vlot spaans wordt er van alles geregeld inclusief een strandparasol waar we dankbaar gebruik van gaan maken!

We gaan weer strandwaarts naar Platja de Pals om voor de lunch even een duik te nemen. Op het strand aangekomen blijkt er een behoorlijke wind, er staan schuimkoppen op de golven en de gele vlaggen staan uit bij de strandwacht. We komen niet verder dan pootje baden bij het begin van de branding en worden zelfs daar door de grote golven omver geworpen. Dus toch maar geen duik in zee deze dag. We hebben voor de lunch gereserveerd bij de chiringuito Solimar. Dat blijkt een goede zet, het is vol en gasten die op de bonnefooi komen worden vriendelijk doch beslist geweigerd. Glenn gaat voor de sardines en Paula voor de Pulpo.

De plek is heerlijk en het eten goed dus we reserveren meteen maar voor de volgende dag.