Roadtrip (dag 11)

We besluiten deze keer niet in het Parador te ontbijten, maar in de stad Lleida, een café con lèche en een croissant te gaan nuttigen. Omdat het voor ons doen vroeg is gaan we eerst naar de cathedraal Seu Vella op het hoogste punt van de stad. We smokkelen door de lift te nemen die meteen een adembenemend uitzicht geeft en arriveren als eerste op het plateau voor de kathedraal.

We moeten nog even wachten maar om 9 uur gaat de kathedraal open en kunnen we met enkele andere bezoekers naar binnen, de afmetingen zijn groots en dat geldt ook voor de kloostertuin. Apart zijn de spiegels in sommige ruimtes waarin je de plafonds kunt bewonderen.

Glenn besluit de toren Campanario te beklimmen en wordt wat duizelig na 238 treden door een kleine stenen wenteltrap maar wordt beloond met een mooi uitzicht.

We ronden ons bezoek aan Lleida af en rijden in de richting van de Costa Brava. We bereiken in de middag onze bestemming, de camping Cypsela bij Pals, en checken in een luxe mobile home type Vignes. De komende vier dagen gaan we hier relaxen en genieten van het strandleven😎

6e etappe: Lleida naar Pals, reistijd ca 3 uur.