Roadtrip (dag 10)

Vandaag voert de reis ons naar Lleida. We maken onderweg een tussenstop in Zaragoza, de hoofdstad van de autonome regio Aragon en 5e stad van het land. We hebben geluk en vinden een parkeerplaats in de buurt van de het parlementsgebouw, Palacio de la Aljafería. Het gebouw is een middeleeuwse vesting uit de taifa periode van Zaragoza en heeft nog goed bewaarde resten van de islamitische architectuur van deze tijd, de Mudéjar stijl van Aragon.

De oude binnenstad staat bekend om zijn tapas cultuur en dat kunnen we natuurlijk niet weerstaan. Onderweg naar het Casco Antiguo lopen we langs de Basilica de Nuestra Señora del Pilar aan het gelijknamige Plaza, beide indrukwekkend groot!

Eenmaal in het Casco Antiguo wemelt het van de tapas barretjes en kiezen valt niet mee, uiteindelijk wordt het El Jardin de Moneva.

We vervolgen de reis naar Lleida en checkin in bij de Parador de Lleida. het is een mooi oud kloostergebouw dat recent is omgebouwd tot Parador hotel met de voor ons welbekende inrichting. De ligging van het gebouw heuvelopwaarts gaat het snel over in een wijk waar de levensstandaard laag is, het smerig is en op ons overkomt als een drugsdealerswijk, we laten die wijk voor wat het is. Heuvelafwaarts gaat het naar een grote winkelstraat met vele mooie oude gebouwen en winkels. We slenteren wat rond en lopen zo ook een museumpje binnen met een mooie binnen plaats waar ze oude boekdrukpersen ten toon stellen.

We sluiten de dag af in het mooie atrium van de Parador met kaas en een aangeboden wijntje omdat we amigos zijn!

5e etappe: Sos del Rey Catolica naar Lleida via Zaragoza, reistijd ca 3,5 uur.