Roadtrip (dag 8)

De Parador is gebouwd in de stijl van het dorp en lijkt middeleeuws maar is gebouwd na 1928. Het interieur en de ruimte geven je toch het gevoel van een traditionele Parador in een oud klooster. Bij de ingang van het hotel staat een beeld van de kleine Ferdinand die later de katholieke koning Ferdinand II van Aragon zou worden. Na zijn geboorte, in het Palacio de Sada, is de naam van het dorp veranderd van Sos in Sos del Rey Católico.

Inmiddels is er een groep ‘gearriveerde’ Engelsen ingecheckt die een ’classic road trip” maken. We kijken onze ogen uit!

We wandelen door het plaatsje en genieten van de pittoreske straatjes en gebouwen en passen ons tempo aan op de warmte die richting de 30 graden kruipt.

’s-Middags gaan we lunchen in het dorpje Javier bij het restaurant El Meson wat vlak naast een kasteel blijkt te liggen. Met goed gevulde maag gaan we de uitdaging aan om het kasteel te bezoeken. Maar na een korte wandeling in de zinderende warmte die inmiddels meer dan 35 graden is besluiten we het kasteel slechts van buiten te bewonderen en reizen daarna rustig en comfortabel met airco weer terug naar ons hotel😎.

Eenmaal terug relaxen we op onze hotelkamer en nemen als de zon onder is nog een lekker wijntje om deze dag af te sluiten in stijl!